Siyah Maske Kullanımı
Siyah Maske Kullanımı içeriğini okuyabilir, Gaziantep.com Moda & Güzellik kategorisinde yer alan Siyah Maske Kullanımı yazısını değerlendirebilir ve yorum yazabilirsiniz.
Kömür maskesi son zamanların en popüler yüz maskelerindendir. Ancak bu maske isminde geçen kömür, sobada yaktığımız veya mangalda kullandığımız kömür değildir.
Kömür maskesinde kullanılan kömür aktif kömürdür, bu maddenin diğer adı aktif karbondur. Aktif karbon (aktif kömür) tıbbi bir maddedir. Bu madde laboratuvar ortamında üretilir. Ayrıca aktif kömür doğada bulunmaz. Kömür maskesinde kullanılan aktif kömür, Hindistan cevizi kabuğu, bambu, odun, fındıkkabuğu gibi maddelerin yüksek ısı kullanılarak laboratuvar şartlarında oluşturulması ile meydana gelir. Kömür maskesi yapmak için kullanacağınız “aktif kömür” ü eczanelerden veya internet üzerinden temin edebilirsiniz. Ancak eczaneden almanız daha güvenli olacaktır. Kömür maskesi yapmak için dilerseniz aşağıda bildireceğimiz kömür maskesi tarifleri yapabilir, yahut eczaneden, kozmetikçilerden kömür maskesini hazır olarak satın alabilirsiniz.
Kömür Maskesinin Cilde, Yüze Faydaları Nelerdir?
- Cildi derinlemesine temizler, ciltteki bakteri ve toksinleri mıknatıs gibi kendine çeker.
- Kömür maskesi peeling özelliği ile cildi ölü hücrelerden arındırır, yeni sağlıklı hücre oluşumunu destekler.
- Genişlemiş gözeneklerden şikayetçi iseniz, kömür maskesi imdadınıza yetişecektir. Kömür maskesinin düzenli kullanımı gözeneklerinizi sıkılaştıracaktır.
- Cildi fazla yağdan arındırıp, ciltte yapış yapış görüntüyü, parlama sorununu giderir.
- Yaşlanmaya ve fazla kiloya bağlı sarkmaları giderir.
- Cildi ölü derilerinden arındıran kömür maskesi bu özelliği ile siyah noktalardan kurtulmanızı sağlar ve cildinizde sıkılaşma sağlar
- Güneş ışınları, hava kirliliği, soğuk hava, akne çeşitli faktörlerden dolayı ciltte lekelenmeler meydana gelebilir. Kömür maskesi ciltteki lekelerden kurtulmakta da etkilidir.
- Kömür maskesi cildin yağ seviyesini dengeler. Bu özelliği yağlı ciltlerin derinlemesine temizlenmesinde katkı sağlar.
- Kömür maskesi ciltte bulunan cilde zarar veren yabancı maddeleri kısa süre içerisinde ciltten uzaklaştırıp ciltteki gözeneklerin hava almasını sağlar.
- Göz altındaki torbalardan kurtulmakta etkili rol oynar.
- Kömür maskesi gözenekleri temizleyip sivilceleri kurutur ve sivilce oluşumunu engeller.
- Kömür maskesi sadece yüz değil, dekolte, el ve boyun bölgelerine de uygulanabilmektedir. Böylece bu bölgelerin de bakımını yapar.
- Kömür maskesi ciltteki ton farklılıklarını giderir, pürüzsüz bir görüntü sağlar.
- Kömür maskesi sivilce izi gibi ciltteki izlerin yok edilmesine yardımcı olur.
- Kömür maskesi cildi besler, nemlendirir, sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar.
Kömür Maskesi Nasıl Yapılır? 1. Tarif
- 1 tatlı kaşığı aktif karbon
- 1 çay kaşığı bal veya 1 tatlı kaşığı aloe vera jel
- 2 tatlı kaşığı su
Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın cildinize sürün. 10 dk bekletip suyla cildinizi yıkayın.
Kömür Maskesi Nasıl Yapılır? 2. Tarif
Malzemeler
- 1/2 çay kaşığı aktif karbon (Eczaneden temin edebilirsiniz)
- 1/2 çay kaşığı bentonit kili
- 1/4 çay kaşığı hindistan cevizi yağı (Erimiş ya da yumuşak olabilir)
- 1/4 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı su
Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Ancak bunun için metal kap kullanmayın. Bu maskeyi yüzünüze uygulayıp 10 dk bekletin. Ardından suyla durulayın. Bu maskeyi yaparken giysinize sıçramamasına özen gösterin, çünkü elbisede lekeye sebep olabilir.
Kömür Maskesi Ne Zaman Kullanılır?
Kömür maskesi her ne kadar çok faydalı bir maske olsa da her gün bu maskeyi yapmamız cildimize zarar verebilir. Bu nedenle kömür maskesinin haftada bir gün kullanılması önerilir. Ancak yağlı cildinize varsa haftada 2 kullanabilirsiniz. Cildinize hassassa ve kömür maskesinin yüzünüzde, cildinizde alerjiye neden olabileceğinden şüpheleniyorsanız kömür maskesini kullanmadan önce alerji testi yapabilirsiniz. Bunun için maskeyi hazırladıktan sonra yüzünüze bu maskeyi sürmeden önce bileğinizin iç kısmına bir miktar bu maskeden sürün. 1 saat içinde sürdüğünüz bölgede şişlik, kızarıklık, kaşıntı vb belirtiler ile karşılaşırsanız bu maske sizin için uygun değil anlamına gelir.
Siyah Maske Kullanımı içeriği, 09 Şubat 2019 tarihinde biadana.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.