Adana 'Yüreğir' İlçesi

Adana 'Yüreğir' İlçesi içeriğini okuyabilir, Gaziantep.com Sizin Adana kategorisinde yer alan Adana 'Yüreğir' İlçesi yazısını değerlendirebilir ve yorum yazabilirsiniz.


Adana da önemli bir yere sahip olan Yüreğir ilçesi Adana'nın merkez ilçelerinden biridir, ve son derece önemlidir. Tarihi, yemekleri, nüfusu hakkında daha fazla bilgi için aşağıya bir göz atın deriz...

Yüreğir Nüfusu

Bu ilçeye nüfus açısından bakacak olursak gerçekten de merkez ilçe olmanın hakkını veriyor. Ayrıca bölgenin en fazla nüfusa sahip olan ilçelerinin başında gelen Yüreğir nüfusunun 106 mahalleden oluştuğunu söyleyebilmek mümkün. Bir çok farklı ilçenin neredeyse iki katı fazlası bir potansiyele ev sahipliği yapan ilçenin hemen hemen son yıllarda ufak çaplı göçler verdiğini görüyor olsak da son derece yüksek seviyelerde bir nüfusa sahip olduğunu görebilmek de mümkün. Adana da 2007 yılında tarihinin en kalabalık nüfusuna sahip olan ilçe bu yılda 522 bin nüfusu görmüştür. Ancak bir sonraki yılda ise baktığımızda bölgenin yaşadığı farklı coğrafi problemler ve doğal afetler sebebiyle 416 bine dek gerilediğini görebilmek mümkün. Şu an ise ufak çaplı göçler verdiğini görsek de hemen hemen 419 bin nüfusa sahip olduğunu görebilmek mümkündür. Bu nüfus yoğunluğunun özellikle merkez ilçe olması sebebiyle farklı imkanlara sahip olması noktasında bir ekstraya var olduğunu söyleyebilmek mümkün. Bununla beraber yine bölgenin sahip olduğu tek sulak alan olan Seyhan Nehri’ne yakınlığı sebebiyle de son derece yüksek bir nüfusa sahip olduğunu görebiliyoruz.

Yüreğir'de Bulunan Tarihi Yerler

İlçenin sahip olduğu eserlere bakacak olursak özellikle ilk ve orta çağa dek uzanan bir yapısı olduğunu görebiliyoruz. Bununla beraber Yüreğir tarihi yerler noktasında en eski yerler olması noktasında özellikle Hitit Roma Osmanlı ve Selçuklu gibi birbirinden çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapması sebebiyle bir çok tarihi alana sahip olduğunu görebiliyoruz. Özellikle köprü ve höyükler yine aynı zamanda yer mozaikleri ve su kemerleri noktasında özellikle Osmanlı devrinden kalan bir çok yapıt olduğunu görebiliyoruz. Bununla beraber bir çok medeniyetin geçiş noktası olması sebebiyle Selçuklu döneminden kalan hamam ve kervansarayların son derece özel bir öneme sahip olduğu ilçeye tarihi noktada bir çok gezi türü düzenlenebilir.

Yüreğir Gezilecek Noktalar

Özellikle şayet bir tarihi anlamda gezi düşünüyorsanız baktığımız zaman son derece eski yapıtlar olan Yüreğir gezilecek yerler anlamında Osmanlı döneminden kalan bir çok yapıt olduğunu görüyoruz. Geçiş noktası olması sebebiyle son derece etkileyici hanlara ve hamamlara sahip olan Yüreğir ilçesi üzerinde aynı zamanda bakacak olursak tarihi geziler dışında eğitim amaçlı Çukurova Üniversitesi’nin farklı bölümlerine birer gezi düzenlenebilir diyebiliriz. Aynı zamanda bakacak olursak bölgenin tek sulak alanı olan Seyhan Nehri’ne olan yakınlığı sebebiyle de son derece özel bir öneme sahip olan ilçenin bu açıdan farklı yüzme alanlarına da ev sahipliği yapması noktasında öneme sahip olduğunu görebiliriz. Aynı zamanda Yüreğir gezilecek yerler seviyesinde son derece eski yapıtlara da hala ev sahipliği yapıyor.

Yüreğir de Tercih Edilen Lezzetler

Yemekler noktasında bakacak olursak klasik Adana yemeklerinden olan Karakuş tatlısına sahip olan Yüreğir yemekleri keza bunun yanında içli köfte ile de karşımıza çıkıyor denebilir. Aynı zamanda bakacak olursak Adana’nın gerçekten de en önemli içeceklerinden biri olan şalgama ev sahipliği yapan Yüreğir bu aşama da gerçekten de bir çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olmasının avantajlarından faydalanıyor diyebiliriz. Hala farklı ilçelerden ve çevre illerden göç almasın bağlı olarak yemek kültürünü son derece çeşitlendiren ilçenin son derece baktığımızda farklı yemek çeşitlerine sahip olduğunu görebiliyoruz. Bunlar dışında klasik Adana yemeklerinden olan kebap gibi yiyecekleri ilçede rahatlıkla bulabilmeniz de mümkün olduğunu söylemeliyiz.

Adana 'Yüreğir' İlçesi içeriği, 08 Nisan 2019 tarihinde BiAdana.Com sitesinin Keşfet bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha