Sağlık

Yüzdeki Beyaz Lekeler İçin Doğal Tedavi

Beyaz komedon olarak da bilinen yüzdeki beyaz noktalar, cilt gözeneklerinin kir, sebum, ölü hücre ile tıkanması sonucu oluşan bir çeşit sivilcedir. Beyaz noktalar genelde burunda, yanakta, şakakta ve alında meydana gelir.

Siyah noktalara benzer bir formdadır. Aşırı aktif yağ bezi ve sebum üretimi olan kişilerin ciltleri beyaz komedon geliştirmeye daha yatkındırlar. Bu durum genellikle hormonal değişikliklerden veya genetik faktörlerden kaynaklanır.

Yüz Buharı

Yüz buharı ya da sauna yüzdeki beyaz lekelerden kurtulmak için en iyi doğal çarelerdendir. Buhar gözenekleri açar; ciltte birikmiş kir, yağ ve ölü derinin giderilmesine yardımcı olur. Buhar oluşturmak için tencerede biraz su kaynatın. Ocağı kapatın; yüzünüzü tencerenin üzerine doğru getirin; başınızın üzerine havlu koyarak buharı yüzünüzde tutun. Buharın 5-8 dk yüzünüz tarafından emilmesini sağlayın, bu arada buharın sıcaklığının yüzünüzü yakmamasına dikkat edin. Son olarak cildinizi temiz bir havluyla kurulayın. Alternatif olarak temiz yumuşak bir havluyu ılık suya batırın. Fazla suyunu sıkın ve yüzünüze yerleştirin. 5 dk bekletin ve kaldırın. Bir oturuşta 2-3 kez tekrarlayın.

Karbonat

Karbonat, yağ, kir ve ölü cilt hücrelerini ciltten nazikçe uzaklaştırır. Biraz su ve bir tatlı kaşığı karbonatı karıştırarak kalın bir macun yapın. Yüzünüzde beyaz noktalar olan yere uygulayın ve birkaç dk.sonra yıkayarak çıkarın. Sonuçlardan memnun olana kadar günde iki veya üç kez bir hafta tekrarlayın. Cildiniz hassassa karbonat kullanmayın.

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi aşındırıcı bir maddedir, bu özelliği sayesinde ciltteki ölü deri ve kirleri uzaklaştırıcı olarak çalışır. Yarım yemek kaşığı yoğurt, yarımşar tatlı kaşığı limon suyu ve bal, 1 yemek kaşığı toz yulaf ezmesini karıştırın. Cildinizi nemlendirin ve ardından bu maskeyi uygulayın, 20 dk bekletin ve durulayın. Alternatif olarak, su ile toz yulaf ezmesini karıştırarak basit bir macun oluşturabilirsiniz. 10 dakika boyunca ciltte bekletin ve ardından yüzünüzü yıkayın.

Şekerli peeling

Ev yapımı şekerli peeling; cildinizdeki fazla yağı ve toksinleri cildi kurutmadan uzaklaştırır. Bir tatlı kaşığı şeker ile bir tatlı kaşığı balı karıştırın. Yüzünüze nazikçe dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Birkaç dakika bırakın. Islak bez kullanarak silin ve sonra yüzünüzü yıkayın. Düzenli olarak haftada bir veya iki kez bu peelingi tekrarlayın.

Limon suyu

Alfa hidroksi asitleri açısından zengin olan limon suyu cildi ölü hücrelerden arındırır, aynı zamanda hücre yenilenmesini kolaylaştırır. Limon suyuna pamuğu batırın ve yüzünüze uygulayın. 15 ila 20 dakika boyunca bekletin ve daha sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Yatmadan önce hergün yapın, en az birkaç ay devam edin.

Elma sirkesi

Elma sirkesi, doğal cilt sıkılaştırıcısı işlevi görüp ciltteki aşırı yağı temizler. Bir yemek kaşığı elma sirkesiyle bir bardak suyu karıştırın. Pamuk kullanarak yüzünüze bu solüsyonu uygulayın. Ilık suyla durulamadan önce 10 dk bekleyin. Başka bir seçenek ise üç parça mısır nişastası ile bir parça elma sirkesini karıştırmak(3 e 1 oranı) mesela 3 çay kaşığına, 1 çay kaşığı. Yüzünüze yayın ovmadan önce 15-20 dk bekletin. Ilık suya batırılmış bir bez ile yüzünüzü temizleyin. Gözenekleri kapatmak için soğuk su ile durulayın.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı, ciltteki yağlılığı ve beyaz noktaları azaltmak için kullanılabilir. Pamuklu çubuğu suya batırın ve üzerine üç veya dört damla çay ağacı yağı damlatın. Etkilenen alan üzerine sürün. En az 30 dakika boyunca bekletin. Süre dolunca soğuk suyla durulayın. İyileşme görene kadar günde iki kez tekrarlayın.

Tarçın

Tarçın cilt kalitesini artırmak için ideal bir maddedir. Kalın bir hamur yapmak için 1'er tatlı kaşığı toz tarçın ve yulaf ununu yeterli miktarda ılık suyla karıştırın. Yüzünüze yayın ve birkaç dk ovun. Yıkamadan önce 10 ila 15 dakika boyunca karışımı ciltte bekletin.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Bu hatalar besin değerini düşürüyor Cenazelerde Para Karşılığı Ağlayan Gana’lı Kadınlar Reflü Hastaları İçin Diyet ve Yaşam Önerileri Yapay zeka teknolojisiyle herkes kullandığı cihazdan en yüksek verimi alıyor Demir Eksikliği ve Tedavileri Otonom Araçlar