Sağlık

Sindirim Sistemini Hızlandıran 12 Besin

Sindirim sistemi yani metabolizma, insanların hayatlarını düzgün ve sağlıklı bir şekilde sürdürmesi için gerekli bir süreçtir.

Metabolizması hızlı ve düzgün çalışan insanlar, yedikleri besinleri en iyi şekilde enerjiye dönüştürürken, sindirim sistemi yavaş çalışan insanlar besinleri enerjiye dönüştüremez ve bu durumda yağlanma ve kilo alınmasına sebep olmaktadır. Peki, birçok kişinin merak ettiği metabolizmayı hızlandıran besinler hangileridir? Zayıflamak için hangi besinler kullanılmalıdır? İşte, sindirim sisteminizin düzgün çalışması ve kolay şekilde zayıflamak için tüketilmesi gereken besinler…

1. Elma Sirkesi

Sindirim sistemini sağlık bir şekilde çalışması için katkı sağlayan besinlerden en önemlisi elma sirkesidir. Metabolizmayı hızlandıran elma sirkesi, genellikle öğlen ve akşam yemekleri sırasında salataya 1 tatlı kaşığı katılmalıdır.

2. Keten Tohumu

Keten tohumu, insanların metabolizmayı hızlandırmak amacıyla geçmiş yıllardan itibaren kullandığı yani tükettiği bir besindir. Bu tohum su ile anıldığında midede şişme hissi ve tokluk hissi vermektedir. Bağırsak hareketlerini hızlandıran keten tohumu dışkılamanın da kolaylaştırılmasını sağlamaktadır. Sindirim sistemini hızlandırma özelliği bulunan keten tohumunu tükettikten sonra ardından mutlaka 2 bardak su tüketin.

3. Tarçın

Metabolizmayı yani sindirim sistemini rahatlatan ve hızlandıran besinlerden birisi de Tarçındır. Tarçının sindirim sistemini düzene sokması için, insanların yemek sırasında sunulan meyvelerin üzerine bir miktar dökmesi gerekmektedir. 1 tatlı kaşığı tarçın yeterli olacaktır.

4. Kırmızı Acı Biber

Kırmızı acı biber, içerisinde sindirim sistemini hızlandıran bir madde bulunan kapsaisini barındırmaktadır. Bilimsel araştırmalar neticesinde kırmızı acı biberin metabolizmayı hızlandırdığı kanıtlanmıştır.

5. Zencefil

Bir başka sindirim sistemi hızlandırıcı besinlerden bir tanesi olan Zencefil, vücuda sağladığı bütün faydaların yanı sıra metabolizmayı da düzgün şekilde çalıştırmaktadır. İçerisinde bulunan bazı maddeler dolaşım ve sindirim sistemini faydalı olacak şekilde çalıştırmaktadır. Zencefil, aynı zamanda vücutta oluşan gaz sorununa da çözüm bulmaktadır.

6. Ananas

Ülkemizde çok fazla bulunmayan ancak oldukça faydalı olan Ananas, içerisinde metabolizmanın hızlandırılmasını sağlayan Bromelain sindirim enzimi içermektedir. Bu enzim sayesinde vücutta besin parçalanması hızlı şekilde gerçekleşmektedir.

7. Mate Çayı

İsmini belki de ilk kez duyduğunuz Meta Çayı, tok tutucu ve sindirim sistemini hızlandırıcı etkisi yer almaktadır. Mate çayı gün içerisinde en fazla bir fincan tüketilmelidir.

8. Kafein

Vücutta sindirim ve dolaşım sistemini hızlandırılmasında oldukça etkili olan kafein, genellikle çay, kahve ve çikolata gibi besinler yer almaktadır. Metabolizmayı hızlandıran kafeinli besinleri tüketirken aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz.

9. Balık

Her türlü derde deva olan balık, içerisinde bulundurduğu iyot sayesinde sindirim sistemini hızlandırmaktadır. Size tavsiyemiz, ne olursa olsun hafta da bir kez menünüzde balığa yer verin. Bu sayede dolaşım sistemi hızlandırabilirsiniz.

10. Turp

Genellikle salatada kullanılan Turp, metabolizmayı hızlandıran besin türleri arasında yer almaktadır. Aşırıya kaçınılmadığı süre istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

11. Hardal

Genellikle yenilen besinleri yanında sos olarak sunulan hardal, metabolizmayı hızlandıran baharat türleri arasında yer almaktadır. Hardalı yemeklerinizin yanı sıra genel olarak salatanıza ekleyebilirsiniz. Hardal sosunu ise ızgara yapılmış etleri yerken kullanabilirsiniz.

12. Biberiye

Bitkiler arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Biberiye, salatalarda ve soslarda kullanılan sindirim sistemini hızlandıran bir besindir… Zayıflamak için kullanılan biberiye, herkesin dolaşım sistemini düzene sokan ender besinler arasındadır.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Vampirler Hakkında İlginç ve Tuhaf Bilgiler Salep Otu Bitkisi, Salep Nasıl Üretilir? Milli Damar robot dönemi Chrome Kullanıyorsan Dikkat Selülit Hastalığı Nasıl Geçer Bitkisel Tedavi Dikkat! Organlarda hasara yol açıyor...