Genel

Adından Söz Ettirmiş Dünyanın En Meşhur 14 Hacker’ı

Yaptıkları işlerle dönemlerine damga vuran ve uzun yıllar boyunca kendilerinden söz ettiren hacker’ların yaptıkları saldırılar ve şimdiki işleri, sizi şaşkınlığa uğratacak. Bazen bireysel olarak, bazen ekip olarak saldırılar düzenleyen hacker’ların birçoğu, hala faaliyetlerine devam etmekte.

1. Adalet Bakanlığı’nın en çok aranan bilgisayar korsanı  Kevin Mitnick

Sızdığı sistemler ile adından çokça söz ettiren Mitnick, adına film çekilecek derecede bir popülerliğe ulaştı. Digital Equipment Corporation ağını hackledikten sonra 1 yıl hapis yatan Mitnick, gözetimli serbestlik süresinin bitimine çok az zaman kala kayıplara karışarak ulusal savunma sistemini hackledi ve gizli bilgileri çaldı. Bir süre sonra tekrar yakalanan Mitnick, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 5 yılını hapiste geçiren Mitnick, hapisten çıktıktan sonra bilgisayar güvenliği konusunda danışmanlık yaparak kendi şirketini kurdu.

2. Comrade adıyla bilinen ve genç yaşında çeşitli ticari ve kurumsal ağlara sızan Jonathan James

NASA’nın ağına sızarak 1.7 milyon dolar değerinde kodu çalan cOmrade, NASA’nın 3 hafta boyunca sistemlerini kapatmasına neden oldu. O günden sonra hacklenen birçok firma cOmrade’i suçladı ve kendisine birçok kez dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen James, işlemediği suçlardan dolayı hapis yatacak olmayı kaldıramadığı için 2008 yılında intihar etti.

3. Kredi kartı bilgisini çalan ve kendi hacker grubunu kuran Albert Gonzalez

2 yıl içinde yaklaşık 170 milyon kredi kartının bilgilerini çalan ShadowCrew hacker grubunun kurucusu Gonzalez, sahte kimlik, sahte pasaport, sahte sigorta bilgileri gibi onlarca belge düzenledi. İşlediği onlarca suçtan dolayı 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Gonzalez, 2025 yılında serbest kalacak.

4. Telefon sistemlerini çökerten

Dark Dante olarak da bilinen Poulsen, 15 dakikalık şöhretini telefon sistemlerine sızmasına borçlu. Daha önce bir radyo programının hatlarına sızıp, firmanın çekilişle hediye edeceği Porsche aracı kendisine çıkartmıştı. Ulusal güvenlik sistemine girip gizli bilgileri çalan Poulsen, FBI’ın arananlar listesine girdikten sonra bir süpermarkette yakalandı. 51 ay hapse mahkum edileyen Poulsen, Wired isimli haber platformunda gazeteci ve editör olarak çalışıyor. Hatta 2006 yılında, MySpace’te insanları taciz eden 744 kişinin kimliklerini belirlemede kanun kuvvetlerine yardımcı oldu. 5. Askeri ağları hackleyen Gary McKinnon Solo lakabıyla tanınan McKinnon, tüm zamanların en büyük askeri hacklemesini yaparak tarihe geçti. Amerikan Silahlı Kuvvetleri’ne ve NASA’ya ait 97 bilgisayara erişen, doğal enerji kaynaklarıyla ve UFO ile ilgili gizli araştırmalara ulaşan, birçok değerli bilgiyi silen Solo, yaklaşık 700.000 dolar değerinde zarara sebebiyet verdi. Suçlu iadesi kapsamında Amerika’ya getirilmeye çalışılan Solo, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle İngiltere’den iade alınamadı.

6. Kendisine bambaşka bir kariyer planlayan Robert Tappan Morris

Bell Labs şirketinde bilgisayar uzmanı olarak çalışan babası Robert Morris’ten öğrendiği bilgilerle ilk bilgisayar virüsünü piyasaya süren Tappan, 6000 bilgisayarı kullanılamaz hale getirdi. Bilgisayar dolandırıcılığı suçlarından dolayı 400 saat kamu hizmetinde çalışma cezasına çarptırıldı. Devamında hacker’lık işlerini bırakan Tappan, Massachusetts Teknoloji Üniversitesi’nde kadrolu profesör olarak görev yapmakta.

7. Yazar ve müzisyen Loyd Blankenship

‘’LOD”, ”The Mentor’’ gibi hacker gruplarıyla bilinen Loyd, hacker kültürünün baş ucu kitaplarının da yazarı. Freelance olarak oyun geliştiren ve müzisyenlik yapan Lyod, ABD Gizli Servisi’ne de defalarca kez teknik anlamda yardımcı oldu.

8. Genç hacker Julian Assange

16 yaşında hacker’lığa başlayan ve ‘’Mendax’’ ismiyle bilinen Assange, NASA, Citibank, Standford Üniversitesi gibi onlarca kurumun gizli ağlarını hackledi. Gizli kaynaklardan WikiLeaks dosyalarını yayınlayan Assange, 2010 yılında arananlar listesine eklendi. Londra’daki Ekvador elçiliğine sığınan Assange, ABD’ye iade edilmemeye çalışıyor. 9. Rus destekli olduğu iddia edilen Genellikle Amerikan hükümetini ve yetkilililerini hedef alan Guccifer’ın kim olduğunu kimse bilmiyor. Bir şahıs olabileceği gibi bir grup da olabilir. 2016 seçimlerinde Demokrat Parti’nin ağını hackleyen ve bilgileri sızdıran Guccifer’in Rus kaynaklı hacker’lar olduğu iddia ediliyor. Seçimlerden biraz önce ortadan kaybolan Guccifer, 2017 yılında Rusya ile bağlantısı olmadığını, Romanyalı olduğunu açıkladı.

10. Çin ağ kırma programı

Dünyanın en meşhur hacker gruplarından biri olan ekip, Wicked Rose, KuNgBim, Charles, Rodag gibi ünlü hacker’ları içinde barındırıyor. Her ne kadar devlet destekli bir ekip olduklarını kabul etmeseler de Amerikan Savunma Bakanlığı’na, Microsoft gibi öne çıkan şirketlere saldırılarda bulunuyorlar.

11. İngiliz

İngiltere’nin en büyük hack gruplarının başında gelen ve TriCk, MLT, hex00010 gibi üyeleri barındıran grup NASA, NATO, Facebook gibi tüzel ve özel şirketlerin ağlarına sızıyorlar. Yine de ana hedefleri İngiliz Savunma Bakanlığı’nın sistemlerine giriş yapmak.

12. Çaldığı bilgileri açık arttırma usülü satan GlobalHell

1999 yılında en önemli iki üyesi MostHateD ve Mindphsr yakalanınca dağılan grup, geliştirdiği tekniklerle birçok websitesi üzerinden kişisel bilgileri çalıp en yüksek teklifi verene satıyordu. Beyaz Saray’ın ağlarına kadar giren grup, dönemine damga vurmuştu.

13. İranlı Tarh Andishan

İran hükümeti tarafından desteklenen grup, aynı zamanda İran’ın askeri savunma organizasyonlarının da başında. Dünyanın en güçlü hacker gruplarından biri olarak kabul edilen ekip, 2014 yılında İsrail’in internet ağını çökertmek için birçok saldırı düzenlemişti.

14. Anonymous

Tüm zamanların en tanınan hacker grubu Anonymous, hala gizemini koruyor. Grubun hiyerarşik bir sistemi olmadığı da düşünülüyor. Öyle ki herhangi bir hacker, yaptığı işler için Anonymous ismini kullanabilir. 2003 yılında kurulan grup Amazon, PayPal, Sony, the Church of Scientology, deep web gibi firma ve kurumlara ek olarak Amerika, Avustralya, Hindistan, Suriye gibi birçok ülkenin sistemlerini de hackledi. Hala aktivitelerine devam eden grup, LulzSec ve AntiSec isminde iki alt grup daha çıkardı.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

2019 oje trendleri! Son trend açık mutfaklar Nelerdir ? Beyin Pili Umut Oluyor! Yüze Kese Yapmanın Faydaları Basur nedir? Kalp Krizi Belirtileri