Adana'da bulunan doğal güzellikleriyle insana huzur veren yaylaları sizler için derledik.
Kozan-Horzum Yaylası ve Çulluuşağı Yayla Koyu
Kozan İlçesini Feke-Saimbeyli-Tufanbeyli ilçeleriyle Kayseri İli’ne bağlayan karayolu'nun 25. km. sinde Horzum Yaylası, 31. km. sinde de Culluuşağı Koyu (Yaylası) bulunmaktadır. Kozan ilçesi halkı tarafından kullanılan Horzum Yaylası çam, çınar, üzüm bağları ve meyve ağaçları ile iç içedir. Yöre yayla mimarisinin çok güzel ahşap örneklerinin bulunduğu yaylada, bakkallar, kır kahvesi ve lokantalarıyla, sağlık ocağı hizmet vermektedir. Telefon ve elektiriği mevcut olan bu yaylalara ilçeler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerle yaz-kış yıl boyunca gidilebilir, kamp kurularak piknik yapılabilir. Kozan ilçesini, Feke - Saimbeyli -Tufanbeyli ilçeleri ile Kayseri iline bağlayan kara yolunun 25. kilometresinde Horzum yaylası, 31. kilometresinde de Çulluuşağı köyü (yaylası) bulunmaktadır.
Pozantı - Tekir Beldesi (Yaylası)
Pozantı ilçesine 17 km uzaklıktaki yayla, Adana-Ankara E-90 oto yolunun 90 km'sinde yolun her iki yakasında çok geniş bir alana yayılmıştır. Çam, ardıç ve meyve bahçeleri arasında kurulmuş olan yaylada yayla mimarisine uygun yapıların yanında farklı mimari tarzların örneklerini de görmek mümkündür. Her yıl 1 Eylül tarihinde Akçatekir Yaylası Geleneksel Yayla Şenlikleri yapılmaktadır. Adana-Ankara E5 karayolu'nun 107. km. sinde, yolun her iki yakasında çok geniş bir alana yayılmış olan yayla Pozantı ilçesine 7 km. uzaklıktadır. Şehirler arası otobüsler ve Adana ve Tarsus'tan yaylaya yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüs yaz-kış günün her saatinde gidilebilir.
Pozantı - Armutoluğu Yaylası
Çadır Turizmi için harika bir yer, çadırları alıp bir cumartesi-pazar geçirilebilecek tek kelime ile muhteşem bir yer . Yürüyüş ile bir Kartal yuvasını andıran Akdağ yangın gözetleme kulesine çıkılıp eşsiz doğa manzarasını seyretmek, kelimelerle anlatılamaz oraya gidip görmek,yaşamak lazım. Doğa severleri ve çadırda kalmayı,yürüyüş yapmayı sevenler , el değmemiş güzellikleri görmek isteyenler için bulunmaz bir doğa. Pozantı - Ankara yol ayrımından doğuya doğru (Sarmısak dağı) dönülerek 13 kilometrelik çam ve köknar ormanları içinden geçen yolla ulaşılır.
Aladağ (Karsantı) - Meydan Yaylası
Aladağ ilcesine 6 km. uzaklıkta olan yaylaya stabilize yol ile ulaşılmaktadır. 1700 m. rakımda bulunan yayla, ardıç, çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleri ile iç içedir. Kır lokantaları (Et ürünleri ağırlıklı) kahveler, bakkallar hizmet vermektedir. Telefon ve elektriğin mevcut olduğu yaylada, yayla mimarisine uygun ahşap ve taş yapılarda konaklanmaktadır. Ormanlık alan kıyısında kamp kurularak piknik yapılabilir. Aladağ ilçesinden minibüs ile gidilebilir.
Pozantı - Belemedik Yaylası
Pozantı’ya 10 km uzaklıkta bulunan yaylaya Anbaş köyü içinden gecen stabilize yolla ulaşılmaktadır. Çakıt çayı kıyısında kurulmuş, yörenin taştan ve ahşaptan yapılmış yayla evlerinde konaklanmaktadır. Yaban hayatı yönünden zengin olan yaylada yaban keçisi, yaban domuzu ve yırtıcı kuşlar görülebilir.,
Kozan - Göller Yaylası
Kozan İlçesine 40 km. uzaklıkta stabilize yolla ulaşılan yayla, tamamen el değmemiş durumdadır. Ormanlar ve kır çiçekleri ile kaplı bulunan yaylada, elektrik ve telefon bulunmakta olup, bakkal ve kır kahveleri hizmet vermektedir. Yaylaya gitmek isteyenler, yaz aylarında Kozan ilçesinden günün belirli saatlerinde minibüs ile gidebilirler. Kamp kurarak doğayı incelemek isteyenler, yiyecek ve diğer ihtiyaçlarını yanlarında götürmelidir.
Saimbeyli - Tufanbeyli - Obruk Yaylası
Saimbeyli-Tufanbeyli karayolu'nun 5. km. sinde yolun her iki yanında yer alan tamamen güzel bir yayladır. Ardıç, karaçam, sedir ağaçları ve kır çiçeklerinin çevrelediği ekilebilir alanlar, buğday ve arpa ile kaplıdır. Yörüklerin tercih ettiği yaylada, kamp kurarak çevre gezileri yapılıp fotoğraf çekilebilir. Hiçbir altyapının olmadığı yaylada kamp kurup dinlenmek isteyenlerin, her türlü ihtiyaçlarını yanlarında götürmeleri gerekir. 15-25 Haziran tarihleri arasında Saimbeyli Kiraz festivalleri yapılmaktadır.