Konaklama

Adana Akçatekir Yaylası

Adana – Ankara E-5 kara yolunun 107. kilometresinde bulunan Tekir Yaylası, yolun her iki yakasında çok geniş bir alana heyetmiştir. Sarı sıcak kavurucu yaz günlerinde Çukurova düzlüğünden kaçmak ve yükseklerde serinlemek için asırlardır kullanılan yayla, Pozantı kaza merkezine yedi kilometre uzaklıkta. Özel aracı olmayanlar Tekir Yaylasına şehirler arası otobüslerle veya Adana ve Tarsus yerleşimlerinden buraya yolcu taşıyan otobüs ve minibüsle erişebilir.

Çok büyük bir alana dağılan Tekir Yaylası, Bürücek ve Daha önceki Konacık yaylaları ile Akça Tekir beldesinden oluşur. Birer semt konumundaki yerleşim birimleri, gittikçe otantik dokusunu yitirmiştir ne yazık ki. Çam, ardıç ve meyve bahçeleri arasında heyetmiş olan yaylada, daha önceki görüntüsüne uygun ahşap yapıların yanında çok sayıda değişik mimari tarzın örneklerini görmek olasıdır. Yaylada kamp yapma imkanı mevcut. Konaklamak isteyenlere teklifimiz, Pozantı ilçesindeki turistik tesislerden faydalanmaları istikametinde. Salaş restoranlarda taze etin tadına bakabilirsiniz. Kasap ve bakkallarda ise elle doldurulmuş mahalli sucuk bulabilme talihine sahipsiniz. Aynı zamanda etrafta Aladağ Alan, Ağcakise, Başpmar Bıcı, Kosurga, Feke İnderesi, Karaisalı Kızıldağ, Kozan Göller, Horzum ve Çulluuşağı, Pozantı Armutoğlu, Fındılı, Belemedik, Asar, Saimbeyli Çatak, Tufanbeyli Kürebeli ve Obruk gibi başka yaylalar bulunur. Yaylaya gelenler, kuzey ve güney olarak iki farklı bölgede yer alan iki kilometre mesafedeki Osmanlı Tabyaları ile Orman İşletme Müdürlüğünce savunma altına alınarak üretilen Yaban Keçisi Üretme istasyonunu ziyaret edebilir. Türkülere konu olmuş yayla kültürü ve ananesiyle Tekir Yaylası, şehirden bunalanların huzura kaçış adreslerinden biridir.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Adana: Seyhan Baraj Gölü Adana'da Bizans Dönemi Anavarza Antik Kenti Özellikleri Adana'nın Gölleri Adana İçi Ulaşım Nasıldır? Horzum Yaylası