Sağlık

Selülit Hastalığı Nasıl Geçer Bitkisel Tedavi

Selülit, genellikle Staphylococci adı verilen bakterilerin neden olduğu bir cilt enfeksiyonudur. Streptokok bakterileri bu cilt iltihabına neden olan diğer bakterilerdir.

Bir kesik veya bir yara, hatta bir böcek ısırığı durumunda, bakteriler cilde girebilir ve yayılmaya başlayarak selülit enfeksiyonuna neden olabilir. Enfeksiyon cildin alt katmanlarında, yani dermiste meydana gelir. Kan dolaşımı kötü olan bölgelerde bile selülit meydana gelme riski vardır. Selülit enfeksiyonu ile bacaklarda portakal kabuğu görünümüne yol açan estetik sorun olan selülit farklı kavramlardır. Selülit enfeksiyonu tedavi edilmezse, enfeksiyon hayati tehlike oluşturabilir. Selülit semptomları yaşıyorsanız derhal tıbbi yardım almalısınız.

Selülit Enfeksiyonu (Selülit İltihabı) Belirtileri Nelerdir?

  • Bu durumun belirtileri selülit iltihabı olan bölgenin kızarıklığı, şişmesi ve tahrişiyle başlar.
  • Enfeksiyon daha sonra etkilenen bölgede bir miktar ağrı ve hassasiyete neden olmaya başlar.
  • Enfeksiyon sonucu ciltte kabarcıklar gelişebilir. Bunlar genellikle irin doludur, yani sarımsı yeşil bulaşıcı bir sıvı içerirler. Bunlar selülit durumunda boşalma veya sızıntı yapma eğilimindedir.
  • Etkilenen bölge şişmeye başlar.
  • Enfeksiyon kontrol altına alınmazsa, yüksek ateş ve titremeye neden olarak vücuttaki kanın geri kalanına yayılmaya başlar.

Selülit Enfeksiyonu (Selülit İltihabı) Nasıl Tedavi Edilir?

Tedavi, enfeksiyonun tekrarlama ihtimalini önlemeyi amaçlar. Aynı zamanda cildi iyileştirir ve enfeksiyonun neden olduğu diğer semptomları tamamen ortadan kaldırır. Tedavi, enfeksiyonun derecesine bağlı olacaktır. Enfeksiyonun erken evrelerde tespit edildiği durumlarda oral antibiyotiklerin yardımıyla evde tedavi yeterli olacaktır. Penisilin, flucloxacillin, sefuroksim ve eritromisin gibi antibiyotik ilaçlar normalde bu amaç için reçete edilir. Hastada penisilin veya sefalosporin alerjisi varsa, diğer etkili antibiyotik ilaçlar arasında bulunan klindamisin ve vankomisin ile hasta tedavi edilir. Doktorunuz, genellikle selülitinizi tedavi etmek için 10 ila 21 günlük bir oral antibiyotik tedavisi önerecektir. Oral antibiyotiklerle tedavinizin süresi, durumunuzun ciddiyetine bağlı olacaktır Bununla birlikte, enfeksiyon şiddetliyse ve iyileşme yavaşsa, intravenöz (IV) antibiyotikleri uygulamak için hastaneye yatış gerekebilir. İşte bu enfeksiyonu tedavi etmek için bazı tedavi yöntemleri: En yaygın tedavi antibiyotiklerin verilmesidir. Antibiyotikler alındıktan sonra semptomların hızla geçtiğini fark edeceksiniz. Çok nadiren, belirtilen ilacı aldıktan sonra belirtiler kötüleşmeye başlayabilir. Böyle bir olayın olması durumunda, derhal doktora danışılması önemlidir Bazı tedavi prosedürleri tek başına yapılabilir. Bol miktarda su içmek, etkilenen bölgeyi temiz ve hijyenik tutmak ve etkilenen bölgenin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması için uygun kıyafetler giymek gibi basit şeyler enfeksiyonu iyileştirmede uzun bir yol kat edebilir. Ayrıca, enfeksiyon bacakta meydana gelmişse, ağrıyı ve şişliği azaltmak için bacağınızı her zaman yüksek tutmak önemlidir. Bazen, hastalık öngörülen ilaca beklenen şekilde cevap vermezse, hastane tedavisi gerekebilir. Böyle bir durumda, antibiyotikler damardan verilir. Selülit veya enfeksiyonun tekrarını önlemek için, kişinin her zaman hijyene dikkat etmesi önemlidir. Ayrıca, selülit enfeksiyonun hemen yayılmasını önlemek için bir doktora danışmak çok önemlidir. Bazı durumlarda, eğer tekrarlarsa, ilgili ilaca da devam edilmesi gerekecektir. Tüm vücut parçalarına kan dolaşımını iyileştirmek için yeterli egzersiz yapmak esastır. Bu, enfeksiyonun tekrarlanmasının önlenmesinde etkili rol oynar.

Selülit Enfeksiyonu (Selülit İltihabı) Bitkisel Tedavisi

Çay Ağacı Yağı Çay ağacı yağı antibakteriyel, antifungal, antiviral ve antienflamatuar özellikleri ile bilinir. Bu özellikler çay ağacı yağının kozmetikte ve cilt enfeksiyonlarının tedavisinde yaygın kullanımına yol açmıştır. Pamuklu bir bezi suyla ıslatın ve üzerine bir veya iki damla çay ağacı esansiyel yağı koyun. Enfeksiyonun bulunduğu yere bastırın. Yıkamadan önce birkaç saat yara açıkta kalsın, örtmeyin,daha sonra suyla yıkayın. Alternatif olarak, birkaç damla çay ağacı yağı bir tatlı kaşığı aloe vera jeli veya bal ile karıştırın. Cildinize uygulayın ve durulamadan önce birkaç saat bekletin. Sonuçlardan memnun kalana kadar bu çarelerden birini günde bir veya iki kez kullanın. Hindistan Cevizi Yağı Hindistan cevizi yağı da selülit için doğal çözümlerdendir. Etkilenen bölgeye hindistancevizi yağı sürün. Birkaç saat açık yarayı bırakın, üstünü örtmeyin ve sonra yıkayın. Sorun çözülene kadar günde birkaç kez tekrar uygulayın. Zerdeçal Zerdeçal selülit önlemek ve tedavi etmek için güçlü bir doğal antibiyotik ve antiseptik. Aktif içerik kurkumin ayrıca antienflamatuar faydalar sağlar. Bir tatlı kaşığı zerdeçal tozu bir bardak sütle karıştırılır ve kaynatılır. Ayrıca biraz bal ekleyebilirsiniz. Bu zerdeçallı sütü, enfeksiyon temizlenene kadar günde bir veya iki kez içilir. Alternatif olarak, birkaç hafta ila birkaç ay boyunca günde üç kez 400 ila 600 mg içeren zencefilli tablet kullanılabilir. Bir yemek kaşığı bal, bir tatlı kaşığı zerdeçal tozu ve üç damla çay ağacı yağını bir veya iki tatlı kaşığı bentonit kili içinde karıştırıp zerdeçallık yapabilirsiniz. Etkilenen bölgeye uygulayın ve durulamadan önce 15 ila 20 dakika bekletin. Birkaç gün boyunca günlük olarak kullanın.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Birbirinden İlginç 5 Sendrom Arı Sütünün Bir Damlası Bile Bakın Nelere Yararlı! Zor İnsanlarla Nasıl Baş Edebilirsiniz? Birçoğumuzun Hissettiği Ama Adını Bilmediği Duygular Miyop Büyük Tehlike Oluşturuyor Geleceğin Teknolojisi Uçan Taksi