Genel

Hint Yağının Faydaları

Hint yağının faydaları yüzyıllardan beri bilinmektedir. Son zamanlarda farklı bazı faydaları keşfedilmiştir.

Hint yağı, hint yağı bitkisinin tohumlarından çıkartılan bir soluk sarı renkli bir sıvıdır. Bu yağ çeşitli tedavi ve tıbbi değerlerine sahiptir. Antiseptik özellikleri enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Vücudun zararlı serbest radikallerle savaşmasını sağlayan mükemmel antioksidan özellikleri vardır. Anti-inflamatuar özellikleri vücudun çeşitli yerlerindeki iltihabın giderilmesi için yardımcı olur. Hint yağının faydalarının çoğu içinde bulunan büyük bir miktardaki doymamış yağ asitlerinden kaynaklanmaktadır.

Hint Yağının Sağlık Faydaları:

Hint yağından sağlık yararları elde etmek için bu yağ hem dahili hem de harici olarak kullanılabilir. Romatizma, artrit ya da guttan kaynaklanan ağrılı eklemlere hint yağı ile masaj yapmak bu ağrılara rahatlama sağlayabilir. Hint yağının ağızdan alımı, bakteriyel artıştan kaynaklanan çeşitli sindirim sorunlarını tedavi edebilir. Ayrıca bir laksatif olarak çalışır ve kabızlığı tedavi eder. Hint yağının düzenli tüketimi gecikmiş veya ağrılı adetler gibi bir çok menstrüel bozuklukları azaltabilir. Vücudun genel bağışıklık sisteminde iyileşme meydana getirmesinin yanı sıra, multiple skleroz, Parkinson hastalığı, beyin felci gibi bazı ciddi hastalıkların tedavisi için de kullanılabilir.

Hint Yağının Gözlere Faydaları:

Gözlere giren herhangi bir artık maddeyi çıkarmak ve bundan kaynaklanan tahrişi durdurmak için, damla olarak hint yağı kullanılabilir. Arpacık denilen göz kapağı üzerinde mevcut olan yağ bezlerinin enfeksiyonu, hint yağı ile tedavi edilebilir. Bunun için, hint yağı günde 2-3 kez arpacığın üzerine doğrudan uygulanmalıdır. Blefaritte ise, göz iltihaplanma nedeniyle kırmızıya döner. Göz kapaklarının çevresindeki bu alana yağı hafifçe sürmek kızarıklık ve inflamasyon üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahip olabilir. Bu tıbbi kullanımlarının yanı sıra, hint yağı ince kirpikleri olanların kirpiklerini kalınlaştırması için kullanılabilir.

Hint Yağının Cilde Faydaları:

Hint yağının bileşenleri, bakteriyel veya fungal enfeksiyonların neden olduğu çeşitli cilt hastalıklarının tedavisi için son derece faydalı olan dezenfektan özelliklere sahiptir. Cilt ülserleri, saçkıran, kaşıntılı deri, döküntüler ve siğilleri içerir. Kuru cilt üzerinde iyi bir nemlendirici etkiye sahiptir. Bu nedenle, genellikle kışın gelişen ayak bilekleri ve ayaklardaki çatlakları iyileştirmek için kullanılabilir. Yağın etkisini en iyi görmek için, kısa bir süre boyunca ayaklarınızı sıcak suda beklettikten sonra ayaklarınıza hint yağı ile masaj yapabilirsiniz. Bu cildi yumuşatır ve gelecekte oluşabilecek başka çatlakları önler. Hint yağı, göz çevresindeki cilt kırışıklıklardan kurtulmak için kullanılabilir. Kollajen ve elastin üretimini teşvik eder böylece cildin pürüzsüz ve esnek olmasına yardımcı olur.

Hint Yağının Saçlara Faydaları:

Saçlar için hint yağı, çeşitli saç derisi sorunlarına neden olan ve saç dökülmesine yol açan enfeksiyonlardan kurtulmak için kullanılabilir. Kuru, pullu kafa derisi üzerine uygulandığında nemi korur ve kafa derisinin durumunu iyileştirebilir. Benzer şekilde, kepek ve bitten kurtulmak için kullanılabilir. Ayrıca saç köklerini güçlendirmektedir ve saç uzamasını teşvik eder. Parlaklığını kaybetmiş, zarar görmüş saça uygulandığında mükemmel bir saç kremi olarak görev yapar. Bunun için hint yağını badem yağıyla karıştırıp, saç köklerine masaj yapın en son da uçlarına uygulayın. Bir saat bekleyin ve kaliteli bir şampuan ile yıkayın. Hint yağını seyreltmek, yağın daha kolay uygulanmasını sağlar, aynı zamanda saçın yıkanması da zor olmayacaktır. Hint yağı normal miktarda kullanıldığında hiç bir yan etkisi yoktur. Ancak hamile kadınlar, emziren anneler, altta yatan sağlık durumu olan kişiler sadece kendi doktorları ile görüştükten sonra hint yağı almalıdır. Hint yağının aşırı dozu bulantı, kusma, ishal, karın ağrısına neden olabilir.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Göz İçi Lens Nedir? Lens Çeşitleri Nelerdir? Yoğurdun Ciltteki Faydaları Nelerdir? Sindirim Sistemini Hızlandıran 12 Besin Sebepsiz Kaşıntıya Dikkat ! İnsülin'den kurtul, hastalıklardan korun! Yüzdeki Beyaz Lekeler İçin Doğal Tedavi