Genel

Beden Eğitimi Öğretmeni Nasıl Olunur?

Beden Eğitimi Öğretmeni Olmak İçin Sportif Sınavlara Hazırlık Gerekli midir?

Her ne kadar sporcu olsanız da yetenek sınavları özel bir çalışma istemektedir. Bu özel çalışma için başarılı kursları seçmenizde fayda var. Besyocuyuz.com on yıllardır bu sektöre hizmet veren site olarak sizler için araştırdı. 100’den fazla kurs arasında en başarılı olanları objektif olarak değerlendirdi. Kurslar Haziran ayında öğrenci listelerini attı ve kazandırma oranlarına göre en başarılı olanlar seçildi. Bu kurslara buraya tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Beden Eğitimi Öğretmeni Nasıl Olunur? Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşları Ne Kadar?

Arkadaşlar bildiğiniz gibi, birçok bölüme yerleşmenin nasıl olduğu gayet açıkken, bu durum Beden Eğitimi öğretmenliği için maalesef geçerli değildir. Nasıl Beden Eğitimi öğretmeni olunduğu çok kişi tarafından bilinmediği için çoğu kişi bu bölüme nasıl gidildiğini öğrenmeden vazgeçiyor. Beden Eğitimi öğretmeni olmak için üniversite sınavına girmek yetmiyor. Bu bölümün olduğu üniversitelerin büyük bir kısmı çeşitli şekillerde yetenek sınavı yapıyor öğrencilerini ona göre seçiyorlar. Beden eğitimi ve spor yüksekokulunda (BESYO) ya da yenilenen adıyla Spor Bilimleri Fakültesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü dışında bir çok bölüm vardır. Bu bölümler şu şekildedir:
  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
  • Antrenörlük Eğitimi
  • Spor Yöneticiliği
  • Rekreasyon
  • Spor Bilimleri
  • Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi
  • Egzersiz ve Spor Bilimleri
gibi bölümleridir.

Beden Eğitimi öğretmeni maaşları  ne kadardır?

Maaşları ise 3500-4000 TL Arasıdır.

Beden Eğitimi Öğretmenliği 2019 İçin Nasıl Bir Süreç İzlenir?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olmanız için 2019 yılında değişen yeni sınav sistemine göre yalnızca 1. Aşama sınavına girmeniz yeterli olacaktır. 1. Aşama sınavı olarak geçen TYT sınavında öğrenciler 40 adet Türkçe, 20 adet Sosyal, 40 adet Matematik, 20 adet Fen sorusu çözerek adaylar toplamda 120 soru çözerler ve her sorunun puanı 3,33’tür. Temel Yeterlilik Testinde alınan puan Beden Eğitimi öğretmenliği için çok önemlidir. Minimum alınması gereken puan öğretmenlik bölümü dahil tüm bölümlerde ham olarak 150’dir. Her Üniversite kendi baraj puanını kendisi belirler. Bazısında 300 bazısında 150 olabilir. 90 Üniversitede Beden Eğitimi bölümleri mevcut olup, her üniversitenin kendine özel sınav sistemi vardır. Yetenek sınavlarında da başarılı olanlar kontenjan dahilinde üniversiteyi kazanırlar. Üniversitelerin sınavlarının bu sene Ağustos ayı gibi başlayıp Ekim ayına kadar devam etmektedir. Her üniversite kendi sınav tarihini kendisi belirler.

Beden Eğitimi Öğretmenliği İçin TYT’den Kaç Puan Alınmalıdır?

Bu her yıl değişiklik gösterse de ortalama 220 puan yeterli olabilir. Tabi ki bu üniversitenin yaptığı özel yetenek sınavına da bağlıdır. Eğer bu yetenek sınavında çok düşük puan alırsanız TYT puanınız yüksek olsa bile Beden Eğitimi öğretmenliğini kazanmanız zor olabilir. Her üniversitenin sistemi farklıdır. Başvuran öğrenci sayısı az, başvuranların TYT puanı düşük olabilecek olsa da bu çok istisnai bir durumdur. Ancak, 150 TYT ile de öğretmenlik kazanan mevcutken 270 puanla kazanamayan da vardır. Bu sebeple doğru okul seçip doğru şekilde hazırlanmak hayati ehemmiyet taşımaktadır. Bazı üniversitelerde eleme sistemi vardır. Örnek olarak Tekirdağ Namık Kemal, Amasya, Erzurum Atatürk Üniversiteleri verilebilir. Bu üniversitelerde öğrenciler yetenek sınavı derecelerine göre sıralanır ve kontenjanın belirli bir miktar katı kadar aday değerlendirmeye alınır. Bu tarz üniversitelerde düşük TYT puanıyla iyi sınav derecesi yaparak öğretmenlik kazanmak çok daha mümkündür.

Beden Eğitimi Öğretmenliği Mülakatları Ne Zaman Yapılır?

Bu sene Ağustos ayında başlayacaktır, ekim ayına kadar devam edecektir. Her üniversitenin özel yetenek sınav tarihleri farklıdır.

Lisans ( Sportif özgeçmiş ) gerekli mi?

Bir çok üniversitede sportif özgeçmiş olarak adlandırılan Sportif Lisansın herhangi bir etkisi yoktur. Geçen yıl sınavı olan 76 üniversitenin en az 28 tanesinde lisansın herhangi bir etkisi yoktur. Yani süper lig futbolcusu ile sıradan bir amatör küme futbolcusunun ve hatta hiç bir şekilde sporla alakası olmayan kişinin arasında herhangi bir fark yoktur. Adaylar yalnızca TYT, OBP ve Yetenek Sınavlarında almış oldukları puana göre değerlendirilirler. Üniversite seçimi çok önemlidir. Lisanssız kişiler bu tarz üniversiteleri seçip, sınavlarda iyi derece yapıp, TYT sınav puanında da herhangi bir eksikleri yoksa rahatlıkla Öğretmenlik bölümlerini kazanabilirler.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Makyaj Fırçalarımızı Nasıl Temizleriz? Dünya'nın En Yüksek Binaları Çam Fıstığının Faydaları Hindistan Cevizi Yağının Zararları Binlerce İnsan Risk Altında Bebeğinize Meyveli Yoğurt Vermeyin