Yeşil Karadeniz & Batum Turu
1.GÜN
Cuma / İstanbul Buluşma Noktaları ve Hareket
Gezimizin ilk günü, buluşma noktalarından hareket otobüslerimize binerek gezimize başlıyoruz.
Buluşma yer ve saatleri:
22.45 Merter Metro İstasyonu Otoparkı
23.00 Şişli Evlendirme Dairesi Otoparkı
24.00’da Zeynep Kamil Otopazarı Otoparkı’ndan hareketle başlıyor.
2.GÜN
Cumartesi / Merzifon, Amasya, II. Beyazıt Külliyesi, Arkeoloji ve Mumya Müzesi, Samsun, Atatürk Anıtı, Bandırma Vapuru
Sabah saatlerinde şehzadeler kenti Amasya’ya varıyoruz ve ilk olarak ekstra kahvaltı alacağımız restorana ulaşıyoruz. Kahvaltı molasının ardından Yeşilırmak kıyısından panoramik olarak Pontus Kral Kaya Mezarları’nı fotoğraflıyoruz. Ardından II. Beyazıt Külliyesi, Şehzadeler Parkı, Amasya Arkeoloji ve Mumya Müzesi, Ferhat ve Şirin’in su kanallarını gezdikten sonra Samsun’a hareket ediyoruz. Samsun’da Milli Mücadelemizin simgesi olan Samsun Atatürk Anıtı’nda fotoğraf molası veriyoruz ve Atatürk'ü Samsun’a getiren Bandırma Vapuru’nun birebir rekonstrüksiyonunu görüyoruz. Meşhur Samsun pidesini tadabileceğimiz bir öğle yemeği molasını veriyoruz ve ardından Ünye, Fatsa güzergahı üzerinden Ordu’ya hareket ediyoruz. Ülkemizin en güzel şehir manzaralarından birini görebilmek için Ordu Boztepe’ye çıkıyoruz. Burada dileyen misafirlerimiz ekstra teleferikle 7 dakikalık yolculukla da Boztepe’ye ulaşabilirler. Boztepe’de manzaranın tadını çıkarmak için verdiğimiz serbest zamanın ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Kahvaltı: Otobüste dağıtılan ikram kutusu: sandviç, muz, gofret, meyve suyu, nane şekeri
Ekstra: Amasya’da Beyoğlu Restoran
Öğle Yemeği: Ekstra olarak Terme Ulusoy Tesislerinde alınıyor. Menü fiyatları geçerlidir.
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahildir. Otelde açık büfe veya set menü olarak alınıyor. (Tüm içecekler ekstra.)
Konaklama: City Otel / Ordu
Mola Tesisleri: Düzce Tursan Tesisleri, Çorum, Osmancık Dinlenme Tesisleri, Beyoğlu Restoran, Terme Ulusoy Dinlenme Tesisleri Rota: İstanbul – Bolu (259 km) – Osmancık (312 km) – Amasya (112 km) – Samsun (123 km) - Terme (60 km) – Ünye (30 km) – Fatsa (25 km) – Ordu (35 km) Toplam: 956 km
3.GÜN
Pazar / Tirebolu, Çay Fabrikası, Trabzon, Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Zigana Geçidi, Hamsiköy
Gezimizin üçüncü gününde otelde alınan kahvaltı sonrası Gülyalı – Piraziz – Bulancak yoluyla antik adı Kerasus olan Giresun güzergahından Tirebolu’ya hareket ediyoruz. Mikroklima iklim özelliği dolayısıyla kaliteli çayı ile meşhur Tirebolu 42 Çay Fabrikası’nı gezip, üretim hakkında bilgi aldıktan sonra sonrası çay tadımı yapıyoruz. Bu gezinin ardından sahil yolu boyunca Giresun ve Trabzon’un sahil ilçeleri eşliğinde yolculuğumuza devam ederek Trabzon merkez’deki turumuza başlıyoruz. Trabzon’da İlk olarak Türkiye’deki en güzel Atatürk Evleri’nden biri olan Atatürk Köşkü’nü ziyaret ediyoruz. Köşk içerisinde yapılan anlatımlar ve gezi sonrası vereceğimiz kısa fotoğraf molası ardından serbest öğle yemeğimizi alacağımız restorana hareket ediyoruz. Öğle yemeği sonrası turumuzun en ilgi çekici noktalarından Sümela Manastırı’na doğru yola çıkıyoruz. Karadeniz denilince akla gelen ilk yer olan Sümela Manastırı, 1650 m yükseklikteki Karadağ'ın eteklerinde yer alıyor. Manastıra ulaşmak için Altındere Milli Parkı’na giriş yapıyoruz. Manastır restorasyonda olduğundan vereceğimiz serbest zaman içerisinde manastırı dışarıdan fotoğraflama şansı buluyoruz. Sümela Manastırı’ndan ayrıldıktan sonra 1820 m yükseklikteki Zigana Geçidi’ne hareket ediyoruz Geçitte vereceğimiz fotoğraf molasının ardından dönüşte Hamsiköy’ü panoramik olarak görüyor ve ünlü sütlaçından tatmak isteyenler için kısa bir mola veriyoruz. Ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Kahvaltı: Tur ücretine dahildir, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Saadettin Usta Tesisleri veya Sümela Restaurant. Ekstra menü fiyatları geçerlidir.
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahildir. Otelde açık büfe veya set menü olarak sunuluyor.(Tüm içecekler ekstra)
Konaklama: Büyük Sümela Otel / Maçka - Trabzon
Mola Tesisleri: Tirebolu 42 Çay Fabrikası, Saray Gümüş ya da Tuana Gümüş
Rota: Ordu – Tirebolu (89 km) – Trabzon (88 km) – Sümela Manastırı (49 km) – Zigana Geçidi (69 km) – Maçka (50 km) Toplam: 345 km
4.GÜN
Pazartesi / Sürmene, Of, Çaykara, Solaklı Vadisi, Uzungöl, Gürcistan / Batum, Orta Camii, Aziz Nikola Kilisesi, Piazza, Şehir Parkı, Batum Limanı, Avrupa Meydanı, Medea Anıtı / Dileyenlere Ekstra Lustra – Karester Yüksek Yayla Gezisi
Gezimizin dördüncü gününde otelde alınan kahvaltı sonrası bıçağı ile ünlü Sürmene’de dileyen misafirlerimiz alışverişlerini yapabilirler. Sonrasında Of’tan geçerek Solaklı Vadisi’ne sapıyoruz. Çaykara’dan (Katahor) geçerek Uzungöl'e (Saraho) varıyoruz. Dileyen misafirlerimiz belirlenen saate kadar serbest olarak gezebilir yada ekstra turumuza katılabilirler.
Öğle yemeği ardından belirlenen saatte Sarp Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. TC Nüfus Cüzdanı ile Gürcistan sınır kapısını geçip komşu ülkede Batum’a ulaşıyoruz. Gönye Kalesi’nde panoramik fotoğraf molası veriyoruz ve ardından Çoruh Nehri’ni geçerek Batum’a ulaşıyoruz. Otobüs ile yapacağımız panoramik şehir gezisi ardından eski Batum’u yürüyerek geziyoruz. Orta Camii, Aziz Nikola Kilisesi, Piazza, Şehir Parkı, Batum Limanı, Avrupa Meydanı, Medea Anıtı ve Opera Meydanı’ndaki Poseidon Anıtı gezileri ardından otelimize hareket ediyoruz.
*DİKKAT! AKŞAM YEMEĞİ ÜCRETE DAHİL DEĞİLDİR: BATUM KONAKLAMASINDA OTELDE AKŞAM YEMEĞİ BULUNMAMAKTADIR. MİSAFİRLERİMİZ BATUM’DA SERBEST OLARAK YEMEK YİYEBİLİRLER. REHBERİMİZ DİLEYENLER İÇİN YEMEKLİ GÜRCÜ GECESİNE REZERVASYON YAPTIRABİLİR.
*BATUM SINIR KAPISINDA YOĞUNLUK OLDUĞU TAKDİRDE, ARAÇ KUYRUĞU BEKLEMEMEK İÇİN REHBERİMİZ GRUP ONAYI İLE BATUM MERKEZE KİŞİBAŞI 20 TL EKSTRA ÜCRET İLE TRANSFER ARACI AYARLAYABİLİR
Kahvaltı: Tur ücretine dahildir, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğlen Yemeği: İnankardeşler Restoran ekstra menü fiyatları geçerlidir.
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil değildir.
Konaklama: Batum Otelleri / Batum - Gürcistan
Mola Tesisleri: Sürmene Bıçakları
Rota: Maçka – Sürmene (65 km) – Uzungöl (57 km) - Batum (196 km) Toplam: 318 km
5.GÜN
Salı / Çamlıhemşin, Fırtına Vadisi, Kaçkarlar, Ayder Yaylası, Galer Düzü, Kalegon, Gelintülü Şelalesi / Dileyene Ekstra Zilkale Gezisi ya da Rafting
Gezimizin beşinci gününde otelde alınan kahvaltı sonrası Batum’dan Türkiye’ye giriş yapıyoruz. Kaçkar Dağları Milli Parkı’na gitmek üzere Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Ayder Yaylası, Gelin Tülü Şelalesi, Galer Düzü ve Kalegon'u gördükten sonra Ayder’de doğa ile iç içe yeterli serbest vakit veriyoruz. Ardından serbest öğle yemeğimizi alacağımız restoran’a hareket ediyoruz. Mola sonrası dileyen misafirlerimiz ekstra turlarımıza katılabilirler. Belirlenen saatte bir Laz köyü olan Hoşdere’deki (Timisvat) otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Akşam yemeği sonrası tulum eşliğinde horon sizleri bekliyor.
Kahvaltı: Tur ücretine dahil, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Bölgede ekstra olarak alınmaktadır.
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahildir. Otelde açık büfe veya set menü olarak sunuluyor. (Tüm içecekler ekstra)
Konaklama: Loya Otel / Çamlıhemşin / Rize yada Suada Otel / Pazar, Rize
Rota: Batum - Çamlıhemşin (137 km), Ayder (25 km) Toplam: 162 km
6.GÜN
Çarşamba / Rize Bezi Atölyesi, Trabzon Ayasofya, Gümüşçüler, Akçaabat, Bolaman Kalesi, Haznedaroğlu Konağı, Samsun
Gezimizin altıncı gününde otelde alınan kahvaltı sonrası Fırtına Vadisi’nden çıkıyor ve sahil yoluna ulaşıyoruz. Yöre insanı için hala önemini koruyan “feretiko” (Rize bezi) yapım merkezlerinden biri olan Rize Bezi Tesisleri’ne uğruyoruz. Kuman Türkleri tarafından yüzyıllar önce Rize’ye getirilen, Hint keneviriyle; yani kendir ipiyle el dokuma tezgahlarında üretilen bu kumaş türünden yapılan ürünleri gördükten sonra Trabzon merkeze ulaşıyoruz. Kommenoslar Dönemi merkez kiliselerinden biri olan, bir dönem müze olarak kullanılan ve şuan camii olarak ibadete açılan Trabzon Ayasofyası’nı ziyaret ediyoruz. Son olarak Trabzon’a özgü, gümüş kazaz ve hasır işlerinin tanıtılıp satışının yapıldığı gümüş atölyesinde serbest zaman veriyoruz. Gezi sonrası meşhur Akçaabat köftesinin tadına bakmak için Nihat Usta Restoran’a varıyoruz. Öğle yemeği molası ardından Trabzon, Giresun ve Ordu’nun sahil ilçeleri üzerinden geçerek Bolaman’a varıyoruz. Deniz savunmasının en güzel örneklerinden biri olan Bolaman Kalesi ve sivil mimarinin eski örneklerinden olan Haznedaroğlu Konağı’nı görüp fotoğrafladıktan sonra Samsun’daki otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Kahvaltı: Tur ücretine dahildir, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Akçaabat Nihat Usta Restoran. Ekstra
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahildir. Otelde açık büfe veya set menü olarak sunuluyor. (Tüm içecekler ekstra)
Konaklama: Hampton by Hilton / Samsun
Mola Tesisleri: Rize bezi tesisleri, Gümüş Atölyesi
Rota: Çamlıhemşin – Rize (99 km) – Trabzon (80 km) – Bolaman (210 km) – Samsun (118 km) Toplam: 507 km
7.GÜN
Perşembe / Sinop, Hamsilos, Tarihi Sinop Cezaevi, Liman, Maket Gemi Yapım Atölyesi, İstanbul
Gezimizin son gününde otelde alınan kahvaltı sonrası ülkemizin en kuzeydeki ili Sinop’a ulaşıyoruz. Sinop’ta ülkemizin tek fiyordu olan Hamsilos Koyu ile gezimiz başlıyor. Burada denizin bir nehir gibi yemyeşil ormanın içine girerek yarattığı doğa harikalarını görüyoruz. Ardından Sinop şehir merkezine inerek romanlara ve türkülere konu olmuş Tarihi Hapishane’yi gezip, Sinop Limanı’nda mola veriyoruz. Burada Sinop’un meşhur yemeği “nokul”u deneyebilir, kendinize maket gemi atölyelerinden bir tane gemicik alabilirsiniz. Öğle yemeği molasının ardından İstanbul’a dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda vereceğimiz molalar ardından İstanbul’a trafik ve bölgeden ayrılış saatimize göre akşam yada gece saatlerinde varıyor ve sizleri aldığımız noktalarda bırakıyoruz.
Kahvaltı: Tur ücretine dahildir, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Sinop’ta ekstra olarak sunuluyor.
Akşam Yemeği: Mola tesislerinde ekstra olarak sunuluyor.
Konaklama: Bu gece otel konaklaması bulunmamaktadır.
Rota: Samsun – Sinop (158 km) – Bolu (425 km) – İstanbul (264 km) Toplam: 847 km