Sizin Adana

Adana'nın Ünlü Tarihi Camileri

Adana ilimizin birçok güzel yerleri bulunmaktadır ama sanmayın ki tarihi eserleri yoktur. işte Adana'nın Ünlü Tarihi Camileri...

Ceyhan Ulu Cami

Ceyhan Ulu Cami, Ceyhan ilçesinin merkezinde geniş bir meydanın ortasında bulunan Ceyhan Ulu Cami aynı zamanda ise Abdülkadir Ağa Cami adıyla da tanınmaktadır. 1868 tarihinde Koban muhacirlerinden Nogaylardan Abdülkadir Ağa tarafından yaptırılmıştır.

Kurtkulağı Köyü Cami

Kurtkulağı Köyü Cami, Ceyhan ilçesine 30 kilometre mesafede, eski Halep kervan yolu üzerinde bulunan Kurtkulağı Köyü Cami, Türk mimarîsi önemli eserlerinden biridir.

Yeni Cami

Yeni CamiAdana Ulu Cami’inde de olduğu gibi Arap- Memluk mimarisi tarzındadır. Cami kitabelerinden birine göre cami, 1724 yılında Abdürrezzak Antaki adlı Antakyalı bir zengin tarafından yaptırılmış; bir başka kitabeye göre minaresi 1729 yılında Aptullah Bin Ali Beşe tarafından yaptırılmıştır. Dikdörtgen biçiminde, on kubbeli bir yapıdır. Minaresinin giriş kapısının üstünde bir güneş saati bulunur.

Hoşkadem Cami

Hoşkadem Cami, Kozan ilçesinde, çarşı içinde bulunmaktadır. Hoşkadem CamiiAdana ili , Kozan ilçesi merkezinde yer alan, Çukurova’nın Türklerin eline geçtiği ilk yılların eseri olması bakımından önemli bir yapıdır. Hoşkadem Cami, 1448 yılında Mısır Kölemen Sultanı Seyfeddin Çakmak‘ın Çukurova Bölge Emiri Abdullah Hoşkadem tarafından yaptırılmıştır. Bütünü ile dikdörtgen plan oluşturan cami, ulu camiler sınıfına dahil edilmiştir. Yay kemerli giriş kapısının üzerinde büyükçe bir kartuş içine yazılmış üç satırlık inşa kitabesi bulunmaktadır. Camii son olarak 2006 yılında Belediyemizin girişimleri sonucunda vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilmiştir. Camii önünde belediyemiz tarafından yapılan fıskiyeler ve oturma alanları bölgeye ayrı bir güzellik kattı.

Hasan Ağa Cami

Hasan Ağa Cami, Seyhan ilçesi Ali dede Mahallesi’ndeYağ Cami arkasındadır. 1558 yılında, kubbeli ve kesme taştan yapılmıştır. Klasik Osmanlı mimari özelliğini taşıyan tek örnek olma özelliğine olan bu tarihi cami, Adana depreminin yaşandığı 27 Haziran 1988 tarihinde hasar gördüğünden dolayı uzun bir süre ibadete kapatılmıştı. Restore edilen Cami 2004 yılında ibate açıldı fakat wc’si yoktu. Sonrasında bu sorun Müftülükçe çözüldü.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Adana'da Bir Tur Örneği ADANA'DA GEZİLEBİLECEK EN GÜZEL 3 YER 3 Malzemeli Kolay Su Muhallebisi Tarifi Anavarza Antik Kenti Adana'nın Lezzetlerinden Karın Dolması Adana Akören Örenyeri